Cikkek
Probiotikummal hamarabb helyreáll az emésztés

A probiotikum-készítmények célja ugyanaz – a bélflóra egyensúlyának helyreállítása – de a készítmények között nem csak az árakban van különbség. Erre azért érdemes figyelmet fordítani, mert ha nem megfelelően használjuk ezeket a készítményeket, hatásuk drámaian lecsökken. Az ENTEROL probiotukumot könnyű használni, mert hatását nem befolyásolja, ha antibiotikummal egyszerre vesszük be.

A probiotikumok hatásosságával kapcsolatban fel kell hívni a figyelmet a körültekintő használatra: a gondos tárolásra (alacsony hőmérséklet), a használat megfelelő időzítésére (étkezésektől távol), illetve az antibiotikumokra gyakorolt hatására. A legtöbb probiotikum ugyanis érzékeny baktériumokat tartalmaz, és ezekkel igyekszik helyrebillenteni a beteg bélrendszerben a baktérium-populáció sérült egyensúlyát.

Természetesen a probiotikumok baktériumait is megtizedeli az antibiotikum, hiszen az antibiotikumok minden baktériumot elpusztíthatnak, nem csak azokat, amelyek a betegségeket okozzák. Az orvosok ezért nem tanácsolják, hogy az antibiotikumokat a probiotikumokkal egyszerre vegyük be. Ráadásul a gyomorban jelenlévő savas közeg sem kedvez a probiotikumoknak, ezért sok probiotikum használati útmutatójában előírják, hogy étkezésektől távol vegyük be.

 

Probiotikum, ami bírja a gyűrődést

A megfelelő probiotikum kiválasztására azért is érdemes figyelni, mert ezek a készítmények nem csak antibiotikum-kezelés esetén vethetők be, de más helyzetekben is megkönnyítik az életet, és segítenek a bélflóra normalizálásában. Akinek érzékeny az emésztése, annál a hasmenés gyakori vendég. A tüneti kezelés, a széntabletták használata ideig-óráig lassítja a hasmenést, de a teljes gyógyulást akár el is odázhatják a szénkészítmények, mert ezek nem segítik a bélflóra gyógyulását, csak a belek aktivitását lassítják. Az ENTEROL probiotikum használata kiegészítő terápiaként javasolt akut hasmenés kezelésére, a megfelelő folyadékpótlás mellett.

Az ENTEROL probiotikumra érdemes gondolni utazáskor is, hiszen alkalmas az utazással összefüggő hasmenés kezelésére, sőt megelőzésére is, ha 5 nappal a célországba érkezés előtt elkezdjük használatát. Az ENTEROL probiotikum olyan probiotikum, ami nem baktériumokat, hanem 250 mg liofilizált saccharomyces boulardii, azaz CNCM I-745 lajstromszámú sejteket tartalmaz kapszulánként, amelyek kedvező immunológiai változást okoznak a bélnedvekben. Az ENTEROL probiotikum így alkalmas az akut hasmenéses tünetek érdemi kiegészítő kezelésére.

A saccharomysces boulardii sejteket nem károsítják az antibiotikumok, így azokkal egy időben is bevehetőek, ezért használata antibiotikum-kezelés esetében is egyszerű, nem igényel különösebb odafigyelést. Az ENTEROL probiotikum esetében az is mindegy, hogy az étkezéssel egy időben, utána, vagy előtte vesszük be, hatását ez nem befolyásolja. Ezt a probiotikum-készítményt érdemes azoknak választani, akik nem szeretik, ha egy gyógyszer használata nehézkes, körülményes és sok odafigyelést igényel.

Az ENTEROL kényelmesen használható, a patikákban vény nélkül kapható gyógyszer. 

Vissza

Keresés